Hvor hurtigt sejler en GoBoat? Det er et spørgsmål mange stiller inden de lejer en båd. Måske har du en forventning om at sejle hurtigt gennem havnen, men der er mange faktorer der spiller ind på hastigheden på en GoBoat.
Kender du følelsen, når forventning ikke stemmer overens med virkeligheden? Dén følelse kan du nemt sidde tilbage med, hvis du tror at en sejltur med GoBoat handler om høj fart og adrenalinsus. For det er det bestemt ikke. Hos GoBoat handler det ikke om at ræse afsted i høj fart, men tværtimod fordrer en tur på vandet i vores lydløse elbåde en rolig oplevelse i lavt tempo, så der er rig mulighed for en afslappende tid på vandet. Stress og jag skal glemmes for en stund og fordybelse og nærvær skal i centrum.
Hvor hurtigt en båd må sejle er bestemt af myndighederne og er fastsat ud fra den specifikke havns forhold. Der er derfor forskel på den tilladte hastighed alt efter om der er tale om København, Aarhus eller Odense. Hastigheden på en GoBoat og iøvrigt også alle andre både i havnen dikteres af den pågældende havns regler. Havnereglerne er lavet for at sikre at alle fartøjer får en tryg oplevelse på vandet.
I Københavns Havn er der forskellige hastighedsbegrænsninger alt efter hvor i havnen du sejler.
I Aarhus Havn er sejlområdet begrænset til lystbådhavnen og området lige ud for Pier 2 i Bassin 2.
I Odense Havn er sejlområdet begrænset til at sejle rundt om Byens Ø, Siloøen og ud til Odins Bro.
For at sikre at reglerne for hastighed i både København, Aarhus og Odense Havn til enhver tid overholdes, sejler en GoBoat kun med 3-4 knob. Hvis du ikke er helt er med på, hvor hurtigt det egentlig er, så kan du formentlig gå hurtigere end en GoBoat sejler. Du kan nok også forvente, at både kajakker og nogle på SUP kan overhale dig.
Læs havnereglerne for København, Aarhus og Odense.
Selvom nogle gæster synes at en GoBoat sejler for langsomt, er der altså en god grund til dette. Hos GoBoat sættes sikkerheden nemlig som første prioritet, både for egne gæster, men også for alle andre trafikanter i havnen. Hvis ikke reglerne overholdes kommer der selvfølgelig også en konsekvens, som i værste fald er bødestraf.
Bøden for overtrædelse af hastighedbegrænsningerne i havnene er på hvv. 5.000 kr. første gang og 10.000 kr. anden gang. Det er politiet der udsteder bøder i tilfælde af overtrædelse af reglerne.
Som de fleste er bekendte med er vi ikke selv herre over vind- og vejrforhold. Det er måske også meget logisk at en GoBoat ikke kan sejle lige så hurtigt i modvind, som i medvind.
I tilfælde af for kraftig vind, hvor Goboat finder det uforsvarligt at sejle, vil turen blive aflyst af os. Her kan du vælge at få din sejltur ombooket med det samme eller modtage en voucher svarende til bookingens beløb, så du selv kan booke en ny tur en anden dag.
Søgræs kan være en irriterende faktor, som også er svær at styre. Nogle dage i løbet af året er der mere søgræs i vandet end andre. Søgræsset kan sætte sig fast i propellen og sænke farten. Dét problem er der heldigvis råd for. I Kaptajnens Håndbog kan du finde en guide til, hvordan du selv fjerner søgræsset fra propellen.
I tilfælde af regnvejr er der dog ingen hindring for at sejle på helt normal vis. GoBoat aflyser eller refunderer derfor heller ikke sejlture grundet regn. Hvis du ikke ønsker at sejle i regn, men gerne vil aflyse turen, gælder vores afbestillingspolitik.
I havnen er vi mange om at deles om vandet, og det er vigtigt at huske på, når du lejer en GoBoat. Det er vigtigt at tage hensyn og vise god stil overfor andre, så det bliver en behagelig oplevelse for alle.
Hos GoBoat handler det ikke om at ræse afsted i høj fart, men tværtimod fordrer en tur på vandet i vores lydløse elbåde en rolig oplevelse i lavt tempo, så der er rig mulighed for en afslappende tid på vandet. Stress og jag skal glemmes for en stund og fordybelse og nærvær skal i centrum.