GoBoat Rundt om i verden

By Laura Holsteinborg

Senest opdateret 03. januar 2023

GoBoat blev født i 2014 i Københavns Havn på Islands Brygge. Det var Kasper Eich-Romme, Anders Ekelund Mørck og Carl Kai Rand, der som tre unge iværksættere ville gøre vandet mere tilgængeligt for alle. Med eldrevne udlejningsbåde satte de gang i en demokratisering af vandet, der lige siden har bredt sig som ringe i vandet – både nationalt og internationalt. Herunder fortæller vi om GoBoats udbredelse.

Her kan GoBoat findes

I 2021 er GoBoats lokationer at finde mange steder rundt om i verden. Den maritime virksomhed er i fem forskellige lande fordelt på 15 forskellige lokationer. Udover Danmark tæller landene Sverige, England, Tyskland og Australien. GoBoats lokationer er placeret i følgende byer: København, Aalborg, Odense, Aarhus, Malmö, Berlin, Paddington, Kingston, Canary Wharf, Birmingham, Canberra, Melbourne, Brisbane og Sydney. Udviklingen i GoBoat fortsætter. Hver af GoBoats lokationer har noget unikt at opleve fra sædet af en GoBoat. Læs med her og lær meget mere om, hvad der er at se omkring GoBoats lokation rundt om i verdenen.

GoBoat Locations Around The World

Hver base er åbnet med samme ønske. Nemlig at tilbyde en bæredygtig oplevelse på vandet, hvor social samvær og følelsen af frihed er i fokus. Det blå byrum giver et nyt særligt perspektiv på byerne og havneområderne, og dette skaber glæde hos mennesker. Fællesnævneren for GoBoats lokationer er udviklingen fra at en havn er industriel til at være en rekreativ legeplads, hvor nærvær, intimitet og frihed er i centrum.

GoBoats koncept

En tur på vandet giver følelsen af frihed, og at være egen kaptajn med GoBoat øger denne frihedsfølelse. GoBoat er en nærværende maritim oplevelse, hvor ønsket fra starten har været at gøre vandet til en oplevelse, hvor alle sanser kommer i brug. Med GoBoat er det nemt at pakke en picnic med, som kan nydes på vandet, da bådene har picnicborde placeret i midten. Læs mere om den perfekte picnic her. GoBoat er bygget til at rumme en besætning på 8, som sammen kan sejle rundt i de urbane byrum.

Fælles for alle GoBoats lokationer er ønsket om en bæredygtig oplevelse på vandet, og den bæredygtige tilgang går igen i mange forskellige grene af GoBoat. Der sættes alle steder fokus på en ren havn, som ikke forurenes ved brug. Bådene er bygget med eldrevne motorer, hvilket gør bådene lydløse, og skaber en idyllisk tur igennem havnene. Bådene er produceret i bæredygtigt materiale – det gælder selve båden samt picnicbordet. GoBoat sejler på sol-, vind- og vandenergi.

GoBoat Islands Brygge

2014 var året, hvor danske GoBoat blev bragt til live i København. Med en central lokation i Københavns Havn, var ønsket at gøre det let tilgængeligt for alle lokale og besøgende i storbyen at komme en tur på vandet. Islands Brygge gav også anledning til at komme bredt rundt i havnen for at opleve de mange facetter som byens blå rum indebærer.

Københavns Havn har gennemgået en lang udvikling fra at have været en industrihavn til nu at være en åben rekreativ havn, som emmer af oplevelser. GoBoat har været en del af denne fortælling qua ønsket om at demokratisere havneområdet og gøre vandet tilgængeligt for alle. Københavns Havn er en rolig havn med mange seværdigheder stødende op til kystlinjen, hvilket gør det oplagt til en sejltur, hvor seværdighederne kan opleves i rolige omgivelser. På en sejltur i Københavns Havn kommer man under 24 broer, læs mere om broerne her.

GoBoat Islands Brygge

Antal både: 40
Link til hjemmeside.

GoBoat Malmø

Første gang GoBoat søgte mod mere internationale farvande var i 2015. I første omgang rakte turen til Malmø i Sverige, som er tæt knyttet til Københavns Havn. GoBoat basen blev placeret i Malmø Havn i området den gamle by, som er det historiske hjerte af byen. Ligesom Københavns havn er Malmø en gammel havneby, som har gennemgået en stor udvikling – fra en rå og industriel havn, til nu at danne rammerne for et mere inkluderende område med plads til kulturelle oplevelser.

Hvor du sejler rundt i Malmø

Den gamle bydel i Malmø er især kendt for Malmø slot, som er omkranset af parkområder og en voldgrav. Dette kan opleves fra en tur i GoBoat, idet kanalen slanger sig gennem slotsparken. Turen i GoBoat kan også gå forbi Östra og Södra Promenaden, hvilket fører igennem Rörsjökanalen og Södra Forstadskanalen. Dette er kanaler, som går gennem den pulserende del af Malmø.

Malmø er en by fyldt med gode spisemuligheder, hvor restauranter og barer kan findes i gaderne. Et måltid kan nydes før eller efter en sejltur med GoBoat – men kan også medbringes.

GoBoat In Malmö

Antal både: 5
Link til hjemmeside.

GoBoat Paddington

GoBoat fortsatte rejsen mod de internationale farvande. I 2016 kom en base i Paddington i England til live. Her kunne GoBoat nu byde lokale og turister ombord til sejl-hygge rundt i det centrale Paddington Bassin.

Paddington station er et travlt knudepunkt for London, og det tager kun 10 minutter at gå til det populære Hyde Park eller pulserende Oxford street. Paddington området har gennemgået en transformation med et ønske om at blive en bydel, som kan tilbyde noget andet end resten af London. Området har altid været præget af store skinnende kontorbygninger, som i dag er sammenkoblet med rammer for kultur, dyreliv og identitet. Paddington er et sted, hvor der er en helt særlig karakter af nærvær. Området kan give en pause fra storbyens travle liv, da det emmer af ro og afslapning. Der er skabt en rekreativ bydel med plads til livet for store og små.

Seværdigheder i Paddington Bassin

Paddington Bassin har fået to nye nye broer til området. Det er Fan Bridge og Rolling Bridge, som krydser enderne af Paddington Bassin. Fan Bridge åbner som en fane, højt op i luften, mens Rolling Bridge åbner ved at rulle sammen. De to broer er derfor blevet populære at observe. De kan opleves fra sædet af en GoBoat.

Omkring GoBoat basen kan der findes restauranter og caféer, hvor en forfriskning kan nydes inden sejlturen, men kan også tages med ombord på båden. Grønne områder kan også nydes og give en pause i storbyslivet.

GoBoat in Paddington

Antal både: 15
Link til hjemmeside.

GoBoat Canberra

Et stort spring skete i 2017, hvor GoBoat åbner en base på den anden side af jorden. Canberra i Australien blev født – den første af flere Australske baser. Basen er placeret på Lake Burley Griffin – som også betegnes Canberras omdrejningspunkt.

Maritime oplevelser i Canberra

Området nær søen giver i den grad anledning til et besøg, uanset om det er til vands, til lands eller i luften, man ønsker at nyde vandets stille bølgegang fra. Til lands er der gode muligheder for at cykle, tracke eller løbe rundt om søen, som er fyldt med natur og rekreative områder. Det er også populært at svæve i en luftballon, hvor livet rundt om søen opleves i en fantastisk højde.

Området er et åndehul fra storbyens ellers pulserende liv, og her forenes det maritime i skøn harmoni med naturen. Under en sejltur på søen er det muligt at se nogle af byens mest kendte seværdigheder. Det er eksempelvis muligt at sejle forbi det nationale klokketårn, som er et klokketårn på 50 meter, hvor musikken fra klokkespillet drifter langs søen. Den historiske bro Waterloo ved Commonwealth kan også sejles under med GoBoat, hvor konstruktionen får et helt andet udtryk, når man kigger op på den. At se Canberras hovedbygninger fra vandet giver et helt nyt perspektiv på ellers velkendte bygninger.

Antal både: 12
Link til hjemmeside.

GoBoat Aalborg

Efter at have åbnet i Sverige, England og Australien besluttede de tre iværksættere at udvide i Danmark. 2017 blev året, hvor GoBoat inviterede til sejlads på Limfjorden idet GoBoat Aalborg åbnede. I Aalborg findes Limfjorden, som er en lang fjord, der forbinder kattegat og Nordsøen. Med en sejltur på Limfjorden er det muligt at opleve Aalborg fra vandsiden. Ønsket med den jyske lokation var at give besøgende i Aalborg GoBoat oplevelsen.

En kulturby

Aalborg er gået fra at være en arbejderby til nu at være en by spækket med kultur. Aalborgtårnet fra 1933 har altid været ikonisk for den nordjyske by, men i dag er der mange flere kulturbygninger som deles om den titel. Den arkitektoniske perle Musikken Hus er i dag også genkendelig for Aalborg som by. Musikkens Hus er placeret ved havnefronten med udsigt over Limfjorden, og er derfor oplagt at opleve fra vandet i en GoBoat, hvor et nyt perspektiv på bygningen kan opleves. Utzon Centeret er også en del af det nye havnemiljø, som bliver udviklet i Aalborg. Utzon Centeret er et samlingspunkt for arkitektur, design og kunst og er et besøg værd.

Aalborg er desuden også en by med mange smagsoplevelser i form af restauranter og cafeer, som man kan finde både omkring Havnepromenaden, eller hvis turen går ind i den gamle bydel. Besøget kan også gå til Aalborg Streetfood, som er placeret ved Skudehavnen.

Du kan læse mere om, hvad der er at opleve i Aalborg lige her.

GoBoat in Aalborg

Antal både: 10
Link til hjemmeside.

GoBoat Melbourne

GoBoats ringe spredte sig videre i det australske med åbningen af en base i Melbourne i 2019. Melbourne er den næststørste by og kysthovedstaden i Australien. I Melbourne foregår GoBoat oplevelser på Yarra floden. Basen er placeret ved det pulserende Flinders Street, som er opkaldt efter den ikoniske jernbane og metrostation som ligger i området. Yarra floden er over 240 km lang går gennem hele Melbourne, og har altid haft en central rolle for byen. Yarra floden var den primære madkilde for oprindelige Australske indbyggere, og blev senere brugt til transport gennem byen. I dag er floden ikonisk for byens centrum.

En levende storby

Melbourne er en by, som er kendt for dens kulturelle scene og turistattraktioner. Byen er spækket med historiske broer og bygninger samt nyere arkitektur, og denne blanding giver en fantastisk scene fra vandsiden, hvor byens bygninger kan opleves. En prominent bygning er Kunstcentret Melbourne, som rummer teater, koncertsale og udendørsscener til optrædener. Bygningen er kendt for dens spiral som skyder langt op i luften, og næsten ikke er til at misse under et besøg ved floden. Broen som går over floden lige ved kunstcentret er den gamle prinsesse bro fra 1888. Floden har også forskellige vandaktiviteter, heriblandt kajak, paddleboards og flodkrydstogt, og er derfor ofte et travlt område.

Omkring GoBoats base findes mange restauranter og cafeer, hvor en kulinarisk sanseoplevelse kan nydes til synet af den travle flod. Det er også anbefalet at opleve floden om aftenen, hvor havnefronten er fyldt med lys fra nærliggende restauranter, som danser til vandets bølger. Det er også oplagt at tage forbi The Crown Casino, som er kendt for dets prangende udseende og flotte lys.

GoBoat in Melbourne

Antal både: 20
Link til hjemmeside.

GoBoat Kingston

2019 bød også på en ny base i London, da Kingston basen åbner. Kingston er den anden base i London. Kingston er en kongelig bydel i London, fordi bydelen rummer flere kongelige residenser. Kingston er placeret 19 km syd for det centrale London. I Kingston løber Themsen gennem byen, som er den 346 km lange flod, der går gennem den sydlige del af England. Themsen er helt central for den kongelige bydel.

Med en sejltur på Themsen i Kingston, er det muligt at opleve de fleste af bydelens seværdigheder grundet den centrale placering. GoBoat-basen er placeret midt på Themsen, som muliggør en sejltur mod nord, hvor et naturskønt områder venter samt en ophængingsbro ved Teddington Lock. Broen kan også benyttes til fods, hvor man får et blik udover Themsen. Sejlturen kan også gå mod syd, hvor Hampton Hof Palads kan opleves fra vandkanten, hvilket giver et helt frisk perspektiv på det flotte område.

Kingston har et pulserende byliv med en spækket cafékultur, hvor man kan nyde en forfriskning før eller efter en tur på vandet. En anbefaling er at tage en picnic med på båden, og forene det maritime med en smagsoplevelse.

GoBoat in Kingston

Antal både: 15
Link til hjemmeside.

GoBoat Odense

En af de nyeste af GoBoats lokationer er GoBoat Odense, som åbnede i år, 2021. Odense Havn er en rolig havn med et spirende kulturliv. Odense Havn blev anlagt i 1800 tallet som en industrihavn, men gennemgår nu en forvandling, hvor havnen skal rumme forskellige rekreative aktiviteter og oplevelser på og omkring vandet.

Med GoBoat kan du sejle rundt om Byens Ø og nyde en picnic til udsynet af områdets udvikling. Byens Ø er særlig for Odense Havn, og danner ramme for mange oplevelser. Byens Ø er en ø placeret i midten af havnen, som kan besøges via en bro. Øen rummer sportsområder, strand, havnebad og barer, men er fortsat i udvikling. Sejlturen kan også gå langs Kanalvej, hvor en særlig blanding af byhuse, natur og havnefront kan opleves. Efter en tur i GoBoat kan turen altid gå ind til Odense centrum, hvor især H. C. Andersens hus samt det tilhørende museum er et besøg værd.

Hvis du vil vide mere om Odense Havns bygninger og området, så læs videre lige her.

GoBoat In Odense

Antal både: 8
Link til hjemmeside.

GoBoat Berlin

I år tæller GoBoats lokationer også Tyskland, som fik en GoBoat base til landet. Berlin har nemlig åbnet en GoBoat base i 2021. I Berlin løber den 400 km lange flod Spree gennem byens centrum. Floden er altså en central del af byen, og har et utal af broer, som krydser floden, og knytter byens dele sammen. Basen er placeret i bydelen Friedrichshain, som er del af det gamle Østberlin. Området er neddæmpet med en intim stemning, hvor kunst og alternativitet er i fokus. Berlin er en historisk by med mange seværdigheder og attraktioner, og nogle af disse er placeret omkring basen.

GoBoat i det historiske Tyskland

Den historiske bro Oberbaumbrücke, der forbinder de to bydele Friedrichshain og Kreuzberg sammen, er særlig kendt for området. Den muret bro fra 1896 er blevet et tegn på, at Berlin er en samlet enhed efter krigen. Broens popularitet er også især grundet den imponerende udsigt, som broen giver besøgende. Broen er også en oplevelse fra sædet af en GoBoat, da det imponerende byggeri opleves i et helt anderledes perspektiv. Det er også muligt at se molekyle mændene helt tæt på i en GoBoat, som er en stor skulptur af aluminium, som også repræsenterer enheden i Tyskland efter krigen.

Omkring floden findes grønne områder og gode spisesteder. Berlin er en by som byder på historiske, kulturelle og gastronomiske oplevelser.

GoBoat in Berlin

Antal både: 6
Link til hjemmeside.

GoBoat Brisbane

Den tredje base i Australien åbnede også i 2021, idet GoBoat Brisbane kom til. Af GoBoats lokationer er Brisbane byen med to baser indenfor samme år. Først åbnede basen Kangaroo Point og derefter basen Breakfast Creek. I Brisbane sejles der rundt på Brisbane floden, som snoer sig gennem Queensland. Floden er byens hjerte og central del af både lokale og turisters brug af Brisbane.

GoBoat Kangaroo Point

Kangaroo Point er en bydel i den indre sydlige forstad til Brisbane. Kangaroo Point har mange af byens seværdigheder i området og med basens centrale placering, kan mange af disse opleves fra bølgen blå. Kangaroo Point er især kendt for Kangaroo Point Cliffs Park – en park med høje klipper, som støder op til floden. På toppen af klipperne er en helt særlig udsigt over Kangaroo Point og floden. Story Bridge er en ikonisk bro for Kangaroo Point, som krydser Brisbane floden. Broen kan man gå på, hvilket giver et unikt udsyn over Brisbane og Kangaroo Point.

GoBoat Breakfast Creek

Breakfast Creek er et mindre område placeret i den nordlige del af Brisbane floden. Området består af en mindre kanal som er forbundet til Brisbane floden. Tæt på basen findes Newstead Park, som er en historisk park med palmetræer og grønne områder. Parken kan opleves fra vandet, men er også et besøg værd før eller efter en tur med GoBoat.

GoBoat In Brisbane

Antal både: 10
Link til hjemmeside.

GoBoat Canary Wharf

GoBoat London voksede også i 2021, hvor Canary Wharf får en GoBoat base. Det er Londons tredje GoBoat base. Canary Wharf er en bydel præget af erhverv, og er et stort finanscentrum. Det er store bygninger der pryder bydelen, og Canary Wharf huser også de tre højeste bygninger i Storbritannien. Det er derfor en helt anden oplevelse at sejle blandt disse høje glasbygninger sammenlignet med de andre baser i London.

GoBoat som kobling mellem forretning og rekreativitet

Sejlturen foregår i de små stille bassiner, som snor sig mellem de høje bygningssilhuetter. Udover at være et forretningsområde, består bydelen også af rekreative områder, som lokale og turister kan nyde. GoBoat bidrager til den rekreative udvikling, og byder på en rolig tur på vandet.

Canary Wharf har over 300 butikker, restauranter, caféer og barer, som kan besøges året rundt. Byen afholder arrangementer og events året rundt, så der altid er noget nyt at opleve i området. Flere tagterrasser er at finde på toppen af de høje bygninger, så hvis man vil opleve de høje bygninger fra øverste etage, er dette en mulighed.

GoBoat in Canary Wharf

Antal både: 10
Link til hjemmeside.

GoBoat Gold Coast

I 2022 åbnede den fjerde base i Australien, da GoBoat Gold Coast kom til. Basen ligger i Cabarita park, som ligger ud til Parramatta River.

Hvad kan du så opleve i Sydney?

Du kan i GoBoat Sydney sejle rundt i den 15 km lange flod, Parramatta River, hvor du bl.a. kan se “Shipwreck Lookout”, som blev bygget i Storbritannien i 1911 med formålet om at transportere kul og “Henry Searle Monument”, som er et monument der blev bygget til ære for Henry Searle, som vandt verdensmesterskabet i sculler. Langs floden ligger der også en masse hyggelige parker, havne, strande, restauranter og caféer.

I floden ligger der også flere små øer, heriblandt Cockatoo, hvor der også ligger parker, caféer og Convict Precint, som er et gammelt fængsel.

Basen ligger placeret i de mindre kanaler i Sydney, for at undgå for meget strøm i vandet samt karambolage med større både eller færger. Samtidig giver det også en mere hyggelig og intim følelse.

GoBoat In Sydney

Antal både: 7

Link til hjemmeside.

GoBoat Aarhus

I 2022 åbnede GoBoat den fjerde danske lokation. GoBoat er nu repræsenteret i de fire største byer i Danmark. GoBoat Aarhus ligger på Byens Ø ved siden af Domen i Aarhus Havn. Byens Ø er en 25.000 kvadratmeter stor grøn bypark. Når man går ind i byparken, bliver man mødt af bakketoppe med blomster, stier og masser af planter. Parken er lavet med flere genbrugsmaterialer.

Inde i byparken har du mulighed for flere aktiviteter. Udover at sejle med GoBoat kan du spille volleyball på beachvolleybanerne, eller du kan sætte dig ned på en af de mange bænke og nyde udsigten over havnen.

Går du en tur på Aarhus Ø eller vil du nyde et par timer udendørs ved vandet, kan du købe de lækreste øl, vin, vand og snacks i GoBoats Fyrtårnet.

GoBoat In Sydney

Antal både: 4

Link til hjemmeside.

GoBoat Geelong

GoBoat bragte sine flydende picnicbåde til Geelong Waterfront i løbet af sommeren 2022. Efter et par episke år i Melbourne tog GoBoat vejen til det regionale Victoria og åbnede sin anden victorianske lokation i Geelong. GoBoat holder til ved Royal Geelong Yacht Club, og giver både lokale og turister en ny måde at udforske havnefronten på med en sikker og familievenlig oplevelse. Fra båden vil du være i stand til at udforske Corio Bay i enten en time, to timer, tre timer, fire timer eller fem timer.

GoBoat In Sydney

Antal både:

Link til hjemmeside.

GoBoat Birmingham

GoBoat åbnede sin fjerde britiske lokation i 2022 i Birmingham. Lokale såvel som turister kan vælge mellem ruter i både nord eller syd. Man kan udforske de historiske havnesløjfer og Birminghams hyggelige kanalnetværk.

GoBoat In Sydney

Antal både:

Link til hjemmeside.

 • 2014: GoBoat Islands Brygge
 • 2015: GoBoat Malmø
 • 2016: GoBoat Paddington
 • 2017: GoBoat Canberra
 • 2017: GoBoat Aalborg
 • 2019: GoBoat Melbourne
 • 2019: GoBoat Kingston
 • 2021: GoBoat Odense
 • 2021: GoBoat Berlin
 • 2021: GoBoat Brisbane
 • 2021: GoBoat Canary Wharf
 • 2021: GoBoat Gold Coast
 • 2022: GoBoat Geelong
 • 2022: GoBoat Birmingham
 • 2022: GoBoat Aarhus

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår startede GoBoat?

GoBoat startede på Islands Brygge i Københavns Havn tilbage i 2014.

Er GoBoat flere steder i Danmark?

Ja, GoBoat har 3 forskellige lokationer i Danmark i 2021. Der er en base på Islands Brygge i København, en base i Odense ved Odense Havn samt en i Aalborg.

Hvor mange må der være ombord i en Goboat?

GoBoat har plads til en besætning på max 8, hvor af den ene af de 8 er kaptajnen, som skal være over 18 år.

Må man tage mad med ombord alle steder?

Ja, der er picnicborde i bådene i alle GoBoats lokationer.