Den perfekte picnic i København er på vandet

By Laura Holsteinborg

Senest opdateret 06. januar 2023

Københavns Havn danner med sine yndige kanaler, hyggelige afkroge og sprudlende liv både på og langs
havnen de perfekte rammer for en picnic på vandet med de nærmeste. Stemningen i havnen er noget helt
særligt, og hvis du spørger os, så nder man den perfekte picnic i København på vandet.

Pak din egen picnickurv

Du er altid velkommen til at tage din egen proviant med ombord på en GoBoat. Vi vil give dig nogle tips til hvilken slags mad og drikkelse, der gør sig godt til en picnic på vandet. Vil du forberede din picnic hjemmefra, vil vi først og fremmest anbefale dig, at medbringe en køletaske. Med en køletaske kan du holde provianten kold helt indtil den skal serveres til passagererne ombord.

Lej en båd i København

Foto: Abdellah Ihadian

Let fingermad

Det er en god idé at lave noget mad, som er let at servere. Det kunne være små snacks, som f.eks. gulerødder og humus, mini pizzaer, bruschetta, pindemadder med ost og skinke eller sandwiches. Mad der kan spises med fingrene er ideelt ombord på en båd. Så behøver du ikke bekymre dig om at medbringe både bestik og
tallerkener.

Pakkeliste til den perfekte picnic:

 • Dug
 • Køletaske
 • Vinkøler
 • Vinglas
 • Servietter (evt. vådservietter)
 • Tallerkener og bestik (hvis nødvendigt)
 • Tæpper
 • Skraldeposer
 • Solcreme
 • Og selvfølgelig... din yndlings mad og drikke

Picnic med mad udefra

Hvis du ikke selv vil stå for picnic-kurvens indhold, kan du vælge at købe noget mad i nærheden af GoBoats base på Islands Brygge, lige inden du stikker til søs. Du kan også gøre pit-stop undervejs på turen. Husk dog på, at der altid skal være mindst én person tilbage i båden. Du kan også købe snacks, drikkevarer og lette anretninger hos GoBoats egen GoDeli.

Mad i nærheden af GoBoat på Islands Brygge

Der er mange gode muligheder for at købe mad i nærheden af basen på Islands Brygge, inden du skal ud at sejle. Det er blandt andet muligt at købe dansk smørrebrød fra T.S. Smørrebrød, bagværk fra Andersen Bakery, sushi fra Letz Sushi og meget mere inden for 5 minutters gang fra GoBoat. Der er noget for enhver smag, og hvis besætningen har forskellige præferencer, kan det netop være en god idé at gøre brug af de forskellige mad muligheder i nærområdet – for så har alle mulighed for at få deres favorit ret med på picnic i København, hvis besætningen har forskellige præferencer, kan det netop være en god idé at gøre brug af de forskellige mad muligheder i nærområdet – for så har alle mulighed for at få deres favorit ret med på picnic i København.

Mad med på sejlturen i København Green Island

Hvor kan man hente mad undervejs på sejlturen?

Bliver du pludselig sulten undervejs på din sejltur, eller har du bare lyst til at prøve en helt ny og anderledes picnic, så kan du lægge til kaj og hente mad eller drikke følgende steder:

 • Mille’s Minis i Sydhavnen
 • Kahyt og Kaffe nær Teglholmen
 • Islands Brygge Kulturhus
 • Green Islands ved Kalvebod Brygge
 • Kayakbar i Frederiksholms Kanal
 • Kyssetrappen ved Ofelia Plads
 • Broens gadekøkken på den Grønlandske Handels Plads
 • Christianshavns bådudlejning i Christianshavns Kanal

Vejret når man skal holde picnic i naturen

Man kan ikke altid planlægge vejret, og derfor kan man risikere at det blæser, den dag man har planlagt en picnic på vandet. Sørg derfor for at hold på eventuelle servietter og pap-tallerkener, så de ikke blæser i vandet. Tag evt. en mindre tung ting med, som kan holde på det, der kan flyve væk. Hvis vejrudsigten lover regn, skal man huske regntøj – læs eventuelt vores artikel om den rette påklædning her.

En varm sommerdag på vandet

På en varm sommerdag er det vigtigt at huske at drikke masser af vand, for ikke at dehydrere. Du kan eventuelt tilføje mynte, citron eller lime i vandet, for at gøre det lidt ekstra lækkert til sejlturen. Derudover er det selvfølgelig også vigtigt at medbringe solcreme på en varm sommerdag. Solen reekteres i vandet, og man er
meget eksponeret for solen, når man bender sig på vandet. En solhat eller kasket er derfor også god at tage under armen.

Sommer i København

Foto: Abdellah Ihadian

Hvilke steder er gode til picnic i havnen

Når du har styr på hvilket proviant du skal medbringe, skal du finde ud af, hvor du skal nyde den undervejs på turen. Det er selvfølgelig altid en mulighed at spise mens man sejler, men vi anbefaler også, at man tager det med ro, og finder et godt sted, hvor man kan nyde selskabet og picnicen. Bag Operaen er et eksempel på et roligt og en mindre trafikeret del af havnen, hvor man kan tøffe stille og roligt rundt mens man nyder lidt mad. Ellers er det også en mulighed at lægge til forskellige steder undervejs. Det er dog ikke tilladt alle steder i havnen. På kortet er det markeret med cirkler, hvor det er tilladt at lægge til kaj.

Ofte stillede spørgsmål

Må man lægge til under sejlturen i Københavns Havn?

Ja, der er forskellige steder i havnen, hvor det er tilladt at lægge til. På kortet kan du se, hvor det ikke er tilladt at standse.

Kan man købe mad og drikke hos GoBoat?

Ja. Hos GoBoat kan man købe både mad og drikke online, når sejlturen bookes. Drikkevarer og snacks kan også købes på selve dagen i GoDeli. Mad skal dog altid bestilles på forhånd online. Det er kun i højsæsonen, at det er muligt at købe mad direkte hos GoBoat.

Er der regler for, hvor meget mad og drikke man må medbringe på en GoBoat?

Der er ingen regler for mængden af medbragt mad og drikke, så længe det er alkoholfrit. Af alkohol må man medbringe og indtage maks. 2 genstande per mand. GoBoat tolererer ikke fuldskab.

Er der toiletmuligheder, når man sejler med GoBoat?

Hos GoBoat i København er der ikke et tilknyttet toilet, som du finder på det grønne areal tæt på GoBoats lokation. Toilettet er åbent fra 1. april til 30. september mellem 9-21.

Hvad gør man med sit affald på sejlturen?

Af respekt for både naturen og GoBoats crew, sætter vi stor pris på at al affald samles og smides i de opsatte skraldespande på bådbroen efter endt sejltur.