Det kan du lave inden sejlturen med GoBoat

By Laura Holsteinborg

Senest opdateret 20. december 2022

For mange er det rart at komme i god tid til aftaler og være godt forberedt. Det samme gør sig ofte gældende, når gæster skal ud at sejle med GoBoat. Selvom anbefalingen er, at man ankommer og checker ind 15 minutter før afgang, er det meget normalt, at gæster dukker op før. Vi giver her nogle gode råd til, hvad du kan lave inden sejlturen med GoBoat starter.

Copenhagen Harbour Islands Brygge Boats Boat Rental GoBoat

Når du skal sejle med GoBoat fra Islands Brygge

Vi anbefaler, at du og dine medpassagerer møder op 15 minutter før afgang. Ved ankomst til basen på Islands Brygge, skal du blot gå direkte op til GoBoats GoDeli for at checke ind. Hvis ankomsten sker i bedre tid end dette, anbefaler vi hos GoBoat, at I opholder jer på det grønne areal foran GoBoat og venter til der er 15 minutter til den bookede tid. Vi har gennem resten af artiklen givet forslag til, hvad man kan foretage sig inden check-in og udsejling.

Muligheder for pitstop på turen

Hos GoBoat er der på nuværende tidspunkt ikke mulighed for at gå på toilettet inden afgang. Det er derfor en god idé at klare det fornødne hjemmefra. Hvis ikke det er muligt, kan man i sommermånederne benytte det offentlige toilet, der er placeret på de grønne arealer ned til vandet på Islands Brygge, tæt på GoBoats base.

Skulle der alligevel blive behov for et toiletbesøg undervejs på turen, er der også råd for det. Der er nemlig 8 forskellige steder i Københavns Havn, hvor det er muligt og tilladt at fortøje båden og gå i land og komme på toilettet. På de 8 steder er der tilmed også mulighed for at købe drikkelse, mad eller snacks. Reglen er dog, at der altid skal blive én person tilbage i båden, mens de resterende gæster er på land.

Copenhagen Harbour Canals Kayakbar Sight GoBoat Christiansborg

Photo: Abdellah Ihadian

Liste over steder, hvor du må lægge til i en GoBoat:

 • Mille’s Minis i Sydhavnen
 • Kahyt og Kaffe nær Teglholmen
 • Islands Brygge Kulturhus
 • Green Islands ved Kalvebod Brygge
 • Kayakbar i Frederiksholms Kanal
 • Kyssetrappen ved Ofelia Plads
 • Broens gadekøkken på den Grønlandske Handels Plads
 • Christianshavns bådudlejning i Christianshavns Kanal

kortet kan du se præcis, hvor de forskellige steder til fortøjning er placeret og hvor du kan lægge til.

Køb mad i nærheden eller i vores GoDeli

Islands Brygge Copenhagen Harbour Snacks GoDeli GoBoat Boat Rental

En sejltur med GoBoat er det oplagte sted at tage på en flydende picnic. I midten af båden er et stort bord, der netop egner sig helt perfekt til formålet. Hvis I ankommer uden at have tænkt på mad og drikke, er der muligheder for at klare den del inden afgang. I GoBoats GoDeli er der et bredt udvalg af drikkevarer og snacks. Hvis I ønsker at få mad med ombord, skal det dog bestilles ved online booking. Hvis I har lyst til noget helt andet, og heldigvis ligger der også forskellige muligheder rundt omkring på Islands Brygge. Det er blandt andet muligt at købe dansk smørrebrød fra T.S. Smørrebrød, bagværk fra Andersen Bakery, sushi fra Letz Sushi og meget mere, inden for 5 minutters gang fra GoBoat.

Planlæg din rute på kortet

Mens du alligevel har tiden, er det også en god idé at tage et kig på kortet og lægge en plan for, hvor turen skal gå hen. Antallet af sejltimer er naturligvis afgørende for, hvor langt du kan sejle. På kortet er der indskrevet tidsestimater for, hvor lang sejltiden er fra forskellige steder i havnen til baserne. De tal er gode indikatorer for, hvor langt du egentlig kan nå. Hvis du ikke er helt sikker på ruten endnu, er crew altid behjælpelige med gode idéer, når selve briefingen finder sted, kort før udsejling.

Copenhagen Harbour Canals Christiansborg Castle Sightseeing GoBoat

Er der nogle specifikke seværdigheder eller områder i havnen, som du bare må forbi, så læs denne artikel, hvor vi har listet en række af de mest populære seværdigheder, du kan se fra vandet. 

Når turen går hastigt rundt i havnen, er der en masse forholdsregler, som er vigtige at tage hensyn til. Inden ombordstigning er det en god idé, at sætte sig ind i de mest basale sejlregler for Københavns Havn.

Herunder har vi listet de vigtigste ting, du skal være opmærksom på på din sejltur rundt i kanalerne. Disse punkter er også indtegnet på kortet.

Hvad man skal være opmærksom på

 • Rød markering angiver de områder, hvor det er forbudt at sejle ind
 • Standsning forbudt. I visse områder er det forbudt at gøre holdt af hensyn til vores naboer i havnen.
 • Lavvande er markeret med gule bøjer. Det er en klar anbefaling, at holde god afstand til disse områder, så båden ikke går på grund.
 • Sejlretningsbøjer fortæller, hvor du skal placere dig i forhold til bøjerne. I sejlretningen på vej mod Sydhavnen, skal de grønne bøjer være på højre side af båden. I retningen mod Islands Brygge fra Sydhavnen, skal de grønne bøjer være i venstre side i sejlretningen.
 • Stillezone. Her skal man holde lydniveauet på et minimum indtil man har passeret zonen.
 • Ensrettet trafik. Flere steder i kanalerne er der regler for ensretning. På kortet er ensretningen markeret med hvide pile, der indikerer sejlretningen.
 • Lyssignaler fortæller, hvornår du må sejle og hvornår du skal vente. Kommer du til en kanal med rødt lys, skal du vente på de afmærkede ventepladser indtil lyset skifter til gul, og du igen må sejle videre.
 • Endnu en ting, der er markeret på kortet er minutter til GoBoat base, som er indtegnet forskellige steder på kortet. Her kan det ses, hvor lang tid det ca. vil tage at sejle til basen på Islands Brygge eller Teglværket.

Selvom der er én person, der udnævnes til kaptajn, er det en god idé, hvis alle ombord har sat sig ind i regler og ting man skal være opmærksom på undervejs. Det kan tilmeld gøres til en sjov leg, at holde øje med bøjer, skilte og andet, som er markeret på kortet. Bliv klogere på regler og bøjer inden i sejler ud her.

Islands Brygge Copenhagen Harbour Family Activity Teaching Fun Boat Rental GoBoat

Se safety video

Ved online booking modtager vedkommende, der har foretaget bookingen, en mail med instrukser før afgang. Her er der også vedhæftet en safety video, der skal ruste dig og dine medpassagerer til en mere sikker tur på vandet. Videoen kan også findes her. Hvis tiden er til det inden afgang, er det en god idé at vise videoen til alle mand, der skal med ombord. På den måde har alle fået samme vigtige information om sejlturen, og alle kan hjælpes ad med at huske regler for sejlads og adfærd. 

Smøre solcreme på om sommeren

Hvis det er en varm sommerdag, hvor solen står højt på himlen, er det klogt, at få smurt alle mand ind i solcreme inden afgang. Når man befinder sig på vandet vil der være genspejling fra solen i vandet, og huden udsættes derfor for ekstra stråling. På de helt varme dage, hvor UV-indekset er højt er det derfor afgørende for en behagelig tur, at man er godt forberedt. Det er også en god idé at have en solhat på eller med. I denne artikel kan du læse mere om gode råd til den rette påklædning alt efter årstid.

Aktiviteter på Islands Brygge

Islands Brygge er et område der rummer af liv. Hvis du går en tur langs vandet, kan du se de gamle togspor, der er blevet bevaret. Jernebanesporene var en del af Amagerbanen der strakte sig 12 kilometer fra Amagerbro til Dragør. Hvis det er sol og sommer vil man opleve en helt fantastisk stemning omkring GoBoat. Hos vores naboer, Islands Brygge Havnebad, er det muligt at svømme en tur inden du skal ud og sejle med GoBoat, da det jo er forbudt at bade fra vores både.

Aktivitet for børn på vandet

Islands Brygge Copenhagen Harbour Family Activity Teaching Fun Starfish Mission Learning Boat Rental GoBoat

For de mindre matroser kan ventetiden være en ekstra svær størrelse. Vi har derfor lavet en Søstjernemission, som allerede kan tages i brug inden afgang. Søstjernemissionen er et aktivitetskit for de 4-12 årige, der gerne vil lære mere om det maritime univers. Med i kittet får børnene præsenteret de maritime værdier, sejlregler og hvor vigtigt det er, at hjælpe med at holde havnen ren for affald på en sjov og lærerig måde. Der er både et opgaveark og et knobsæt med, så børnene kan øve sig på forskellige sejlerknob. Søstjernemissionen er god underholdning for de mindste (og også deres forældre). Det kan både købes ved online booking eller i vores GoDeli på Islands Brygge.

Nu har du læst alle vores bedste råd til, hvad du kan lave inden sejlturen med GoBoat. God tur!

Ofte stillede spørgsmål

Kan man komme på toilettet ved GoBoat?

Islands Brygge: 
GoBoat har ikke eget toilet. Fra den 1. april til 30. september har det offentlige toilet på de grønne arealer på Islands Brygge åbent for brug. Det er derfor altid en god idé at komme på toilettet hjemmefra. 

Teglværket:
Ved Teglværket kan du låne toilet i åbningstiderne.

Kan man købe mad og drikke hos GoBoat?

Det er muligt at købe et bredt udvalg af drikkevarer og snacks hos GoBoat ved Islands Brygge.

Hvor mange kan man være i en båd?

Der er plads til 8 personer. Voksne, børn og babyer tæller alle.

Er det nemt at sejle en GoBoat?

Så længe du er over 18 år, skulle det være lige til at sejle en GoBoat. Det kræver ikke sejlerbevis eller yderligere erfaring. Inden udsejling bliver den sejlende kaptajn briefet af crewet, så det bliver en sikker oplevelse til søs.

Skal man selv have redningsveste med?

Nej, redningsveste er med i prisen. Redningsveste til voksne er placeret i båden, mens veste til børn (ned til 5 kg) udleveres af crewet.