Gode råd til dit næste firmaarrangement

By Signe Greiner

Senest opdateret 25. september 2023

Det er vigtigt i ny og næ at samle kollegaerne og prøve kræfter med sjove og sociale aktiviteter uden for de vante rammer på kontoret. Et godt firmaarrangement styrker nemlig sammenholdet og arbejdsglæden blandt medarbejderne.

Firmaarrangementer udgør en essentiel del af moderne virksomhedskultur, fordi de ikke kun bidrager til en styrket sammenhængskraft blandt medarbejdere, men også til en øget trivsel og produktivitet.

Men hvad skal I finde på til jeres næste firmatur? Her var vi samlet nogle forslag til sjove firmaarrangementer, som forhåbentlig kan inspirere til jeres kommende firmaudflugt.

1. Team-building aktiviteter i naturen:

At komme ud af det vante kontormiljø og ind i naturen er et firmaarrangement, som kan have en fantastisk indvirkning på teamets dynamik. Arrangér en firmatur med udendørsaktiviteter som teambuildingøvelser, klatring, mountainbiking eller kano-ekspeditioner. Disse sjove aktiviteter udfordrer medarbejdernes samarbejdsevner, kommunikation og beslutningstagningsevner, samtidig med at de nyder naturen. At komme ud af det vante kontormiljø og ind i naturen kan utvivlsomt have en forfriskende indvirkning på teamets samarbejde og samhørighed.

Ved at arrangere en dag med spændende udendørs aktiviteter åbner du op for muligheder for medarbejderne til at udfordre sig selv og hinanden på nye måder. Disse aktiviteter går ud over skrivebordet og skærmen og styrker det sociale på arbejdspladsen og mellem alle kollegaerne.

2. Tag ud at sejle til jeres næste firmaarrangement

Tag kollegerne med på en inspirerende sejltur til jeres næste firmaarrangement. Det kan være, at I lejer nogle både hos eksempelvis GoBoat. Som led i jeres firmatur kan I leje en båd i enten:

At tage på en fælles sejltur til jeres firmaarrangement er en unik og hyggelig måde at være sammen på. Sammen styrer I jeres egen båd, udforsker byens vandveje og opdager skjulte perler fra en ny vinkel. Det kan være, at I har ruten fastlagt på forhånd, eller måske diskuterer I ruteplanlægningen sammen. Hvis I eksempelvis planlægger jeres firmaarrangement hos GoBoat, er der rig mulighed for at se mange af byens vartegn eller forskellige bydele i løbet af dagen. Og når det er tid til at spise, kan I for eksempel sejle forbi et sted, hvor I nemt kan lægge til og hente mad.

Der vil blive skabt en helt særlig atmosfære af nysgerrighed og venlighed blandt jer, når I er på vandet. I kommer tættere på hinanden, da der skabes dybere relationer på vandet mellem mennesker.

Til et eventuelt firmaarrangement kan I vælge mellem forskellige pakker, der tilgodeser jeres behov. Leder I blot efter en hyggelig sejltur, eller ønsker I luksus? I kan tilføje picnickurve, kaptajnshatte, kasketter, beanies, underholdning ombord og endda få jeres eget logo på de både, I sejler i.

Til jeres firmatur tilbyder GoBoat pakker fra 24 personer (3 både) med 8 personer i hver båd. Vores maksimale samtidige kapacitet er 288 personer i København, 24 i Odense og 56 i Aarhus. Er dit arrangement længere, kan GoBoat sende mange flere mennesker ud på vandet over nogle timer.

Bed om et tilbud til sejlads for virksomheder her.

3. Madlavningsworkshop som firmatur:

At lave mad sammen er en sjov og lærerig måde at styrke samarbejdet på, og derfor kan det være en god idé til jeres næste firmatur. Del deltagerne op i mindre grupper, og lad dem konkurrere om at tilberede lækre retter under kyndig vejledning fra professionelle kokke. Denne aktivitet fremmer samarbejde, kreativitet og beslutningstagning, samtidig med at den skaber en festlig og afslappet atmosfære.

Madværksteder åbner døren til en sjov og lærerig oplevelse, der kan forstærke samarbejdet blandt medarbejderne. Madlavning skaber en god dynamik og tilskynder til samarbejde. Holdene arbejder sammen for at lave det bedste resultat, og det afslappede, men stadig konkurrencebetonede miljø inspirerer til kreativitet.

4. Velgørenhedsaktiviteter:

At give tilbage til samfundet kan have en dybt meningsfuld virkning på medarbejdernes trivsel. Så er du i tvivl om jeres næste firmaarrangement, kan du overveje at organisere velgørenhedsaktiviteter som fælles indsamlinger, frivilligt arbejde eller donationer til lokale organisationer. Dette skaber ikke kun en følelse af formål, men det viser også virksomhedens sociale ansvar og engagement. Det kan være, at arbejdspladsen bruger dagen på at stemme dørklokker for at samle donationer til et godt formål, eller måske bruger I dagen på at gøre rent og rydde op i området omkring virksomheden. Mulighederne er mange.

5. Sportsdag og turneringer:

Sportsaktiviteter og turneringer kan puste nyt liv i dynamikken blandt medarbejderne, og derfor kan en sportsdag være det perfekte firmaarrangement. Arranger en sportsdag med sjove konkurrencer som fodbold, rundbold eller volleyball. Dette fremmer ikke kun fysisk aktivitet, men det opmuntrer også til teamwork og sund konkurrenceånd. Det kan også være sportsaktiviteter, som kræver mindre af medarbejdernes fysik. Hvad med en turnering i bordfodbold eksempelvis? I kommer hinanden ved på en anden måde end på en almindelig arbejdsdag.

6. Firmaarrangement med fokus på stresshåndtering og trivsel:

Stress har efterhånden udviklet sig til en folkesygdom i Danmark, og det er en udfordring, som enhver virksomhed bør tage seriøst. Medarbejdernes trivsel bør altid være en prioritet. Derfor kan det være en god idé at arrangere et firmaarrangement med fokus på stresshåndtering, mindfulness og generel work-life balance. Dette giver medarbejderne redskaber til bedre at håndtere udfordringer og stress i hverdagen, samtidig med at det viser virksomhedens omsorg for deres velbefindende. Og så kan dagen jo krydres med en drink eller en middag, hvor det sociale aspekt er i højsædet.

7. Tag i escape room til næste firmaarrangement:

Arranger en firmatur til en escape room, hvor medarbejderne skal samarbejde for at løse gåder og udfordringer for at slippe ud inden for en bestemt tidsramme. Denne type firmaarrangement fremmer problemløsning, kreativ tænkning og holdånd. Derudover er det også en måde at udforske dynamikken blandt medarbejderne: Er der en, der vil bestemme og lede? Eller er I gode til at tænke og løse opgaver sammen?

8. Besøg hos lokale virksomheder til jeres næste firmaarrangement:

Arranger ture til andre virksomheder inden for samme branche eller besøg hos leverandører og partnere. Denne form for firmaarrangement kan give medarbejderne indblik i andre arbejdsmiljøer og netværksmuligheder, samtidig med at det styrker deres forståelse af virksomhedens position i markedet. Det er en måde at inspirere medarbejderne til at reflektere over den måde, hverdagen foregår på. Skal noget laves om? Skal I lade jer inspirere af, hvad andre virksomheder gør?

9. Inspirerende foredrag og workshops:

Inviter inspirerende talere eller trænere til at afholde workshops om emner som personlig udvikling, kommunikation eller ledelse. Dette firmaarrangement giver medarbejderne mulighed for at lære nye færdigheder og perspektiver, samtidig med at de føler sig værdsat af virksomheden.

10. Film- eller spilaften som firmaarrangement:

I stedet for at tage på firmatur, kan det næste firmaarrangement også bare foregå i vante rammer. Hold en afslappet aften med filmvisning eller spilturneringer på kontoret. Dette giver medarbejderne mulighed for at slappe af og socialisere på uformel vis. Det kan være brætspil, kortspil eller en blot en god film, som I kan diskutere efterfølgende.

B2B sejlads GoBoat