Danmarks Naturfredningsforening - Affaldsindsamling GoBoat

Saml affald til lands og til vands i Aarhus i uge 12

Pressemeddelelse

For første gang i Aarhus kan man nu både samle affald på landjorden ved udvalgte Letbanestationer og i GoBoats både på vandet. GoBoat og Letbanen i Aarhus er nemlig gået sammen om at lave en indsamling til dette års Affaldsindsamling. Du kan endda sejle gratis, når du samler affald fra 22. marts.

Et rent lokalområde

Den årlige Affaldsindsamling involverer hvert år en masse ildsjæle, både private og virksomheder, der laver indsamlinger. Fælles er, at de ønsker at holde lokalmiljøet rent og støtte et godt initiativ. Til denne affaldsindsamling er de tre parter, Danmarks Naturfredningsforening, GoBoat og Letbanen, derfor gået sammen i fælles front for at sætte fokus på den alt for store mængde affald på land og på vandet.

"Vi er utroligt glade for, at både GoBoat og Letbanen støtter op om Affaldsindsamlingen. Helt konkret kommer det ikke alene til befri Aarhus for en masse henkastet affald – det kommer også til at sende et vigtigt signal om, at affald hverken hører til på gaden, i havnen eller i naturen. Vi håber, at mange århusianere vil give en hånd med," siger Charlotte Juul, projektleder for Affaldsindsamlingen.

Danmarks Naturfredningsforening har de sidste 15 år afholdt den landsdækkende Affaldsindsamling.

Tag Letbanen til Pier 2 og saml affald på land og vand

Når Danmarks Naturfredningsforening, GoBoat og Letbanen i år går sammen om at afholde en affaldsindsamling, er det for at dække både områder på land og til vands. Indsamlingen får dermed et socialt aspekt, der dufter af hygge, mens man gør en god gerning. På to forskellige Letbanestationer vil der derfor være bemanding i uge 12, og her kan du hente en gratis affaldspose. De to stationer er: Skolebakken og Østbanetorvet i Aarhus.

Projektleder, kommunikation, Maja Bech, udtaler:

"Affaldsindsamlingen er et meget positivt initiativ og det er naturligt for os at bidrage til at holde byen ren. Vi fragter mange passagerer rundt i byen hver eneste dag, og derfor vil vi gerne være med til at sætte fokus på vigtigheden af, at vi alle bidrager til at holde byen og naturen ren for affald. Især området i Midtbyen, hvor vi har stationer, og der er mange mennesker, er der meget affald, der blæser ned i sporet. Vi er utrolig glade for samarbejdet med Danmarks Naturfredningsforening og GoBoat, hvor vi er fælles om at bidrage til en lidt grønnere by, og hvor vi får mulighed for at bidrage lokalt."

Deltagere kan med fordel tage med Letbanen rundt i Aarhus for at samle affald nær stationerne, for til sidst at ende hos GoBoat i Aarhus Ø. Her kan man afslutte sin affaldsindsamling med en tur på vandet. Hos GoBoat låner man et fiskenet, så det er lettere at samle affaldet op. Det samlede affald fra land og vand afleveres hos GoBoat. Stationerne Skolebakken og Østbanetorvet ligger begge i gåafstand fra GoBoats lokation på Pier 2 i Aarhus Ø.

Når man har indsamlet affaldet, opfordrer Danmarks Naturfredningsforening til at man registrerer det. Alle poser har en QR kode, hvor man ender på en registreringsformular. Her bliver man bedt om at registrere antal kilo, engangskopper, dåser og øvrigt engangsemballage ud fra bedste evne. Alle der registrere deres affald er med i lodtrækningen om en række lækre præmier fra alle partnerne bag Affaldsindsamlingen. Husk at affaldet afleveres hos GoBoat - også hvis du ikke sejler. Modsat kan du også nøjes kun med sejlturen.

Sejl gratis med GoBoat, når du samler affald

I uge 12 kan du onsdag til fredag sejle gratis med GoBoat, så længe du aktivt deltager i Affaldsindsamlingen og samler skrald, mens du er ude på en hyggelig sejltur. Lørdag og søndag, i samme uge, betaler du for sejlturen på normal vis. Pengene fra bådlejen i weekenden donerer GoBoat til Danmarks Naturfredningsforening.

Anders Ekelund Mørck

CEO i GoBoat, Anders Ekelund Mørck, udtaler:

"GoBoat har i forvejen initiativer, der holder vandet rent for affald i Aarhus, København, Odense samt de internationale havne, vi sejler i. Samarbejdet med Danmarks Naturfredningsforening er derfor en naturlig forlængelse af vores eksisterende tiltag. Samarbejdet med Letbanen er oplagt, så vi rundt omkring i Aarhus og omegn kan få samlet affald både på land og vand. For masser af skrald fra land blæser ned i vandet. En kæmpe tak til vores partnere og de mange, der vil samle affald ind i Aarhus i uge 12 - og forhåbentligt hygger sig samtidig."

Hvis man gerne vil deltage i Affaldsindsamlingen på vandet, anbefales det at booke en GoBoat på forhånd, for at være sikker på at der er ledige tider. Det gør du på goboat.dk/da/aarhus.

Donér penge til Affaldsindsamlingen

I hele marts kan du desuden donere enten 25, 50 eller 150 kroner til Danmarks Naturfredningsforening, når du booker en båd online. Så om du deltager aktivt i Affaldsindsamlingen eller ej, er det altså muligt at donere et beløb til en god sags tjeneste.

Kontakt

GoBoat
Kasper Eich-Romme, CVO
kasper@goboat.dk
3132 0031

Danmarks Naturfredningsforening
Projektleder for Affaldsindsamlingen: Charlotte Juul
cju@dn.dk
Mob. 31 48 94 36

Presseansvarlig for Affaldsindsamlingen: Mikkel Faartoft
mikkel@dn.dk
Mob. 26 79 59 83

Letbanen
Projektleder, Kommunikation: Maja Bech
mbk@aarhusletbane.dk
Tlf. 40 31 61 91

Billeder
Find billeder af GoBoat i Aarhus her. Find billeder af Danmarks Naturfredningsforening her.

Om GoBoat

Siden 2014 har oplevelsesvirksomheden GoBoat sendt gæster på vandet, både nationalt og internationalt. Kernen er udlejning af mindre eldrevne picnicbåde, hvor livsstil, kvalitetstid, nærvær og dansk design er vigtige nøgleord. GoBoat er dog mere end blot en udlejningsservice. GoBoat skaber unikke helhedsoplevelser og uforglemmelige minder i trygge og komfortable rammer med et højt serviceniveau i fokus. Med en mission om at gøre vandet mere tilgængeligt for alle, er ambitionerne for den danske oplevelsesvirksomhed store, og ønsket om at sprede den maritime livsstil fortsætter.
Læs mere om GoBoat Aarhus og book din båd på goboat.dk/da/aarhus.

Om Danmarks Naturfredningsforening

Danmarks Naturfredningsforening (DN) er Danmarks største grønne organisation med mere end 130.000 medlemmer og 1.500 faste frivillige. DN er dybt forankret i et levende medlemsdemokrati, og er den eneste forening i Danmark, der kan rejse fredningssager og sikre Danmarks natur for fremtiden. DN har allerede sat spor i landskabet - i dag er cirka fem procent af Danmarks areal nemlig fredet – fra Skagen Gren til Stevns Klint.

Men DN er meget mere end naturfredninger. DN er et fællesskab for alle dem, der ønsker at handle for naturen, miljøet og klimaet. DN giver inspiration, og gør det nemt selv at gå ud og gøre en forskel.
Læs mere om Danmarks Naturfredningsforening på https://www.dn.dk/om-os/.

Om Letbanen

Langs de bølgende marker, nær det brusende hav og midt i det pulserende byliv, titter Danmarks første Letbane ofte frem i det østjyske landskab. Det har den gjort siden 2017.
På sin 110 km lange strækning besøger Letbanen 51 destinationer gennem Østjylland, og hver dag rejser mere end 17.000 passagerer med. Naturen, kulturen, arbejde og uddannelse kommer med ét tættere på, når vi alle skal ud og hjem igen.
Det handler om, at vi mindsker trængsel i trafikken og letter det globale aftryk, vi sætter. Drevet af el. Drevet af kollektive løsninger. Drevet af troen på en mere bæredygtig fremtid og mere end noget andet: Drevet af østjydernes behov for oplevelser og muligheder – og for en verden, der dagligt er bundet bedre sammen.