GoBoat I Aarhus

Danske GoBoat åbner i Aarhus Havn med eldrevne både og bar

Pressemeddelelse

GoBoat åbner søndag den. 19. juni 2022 i Aarhus Havn med deres 14. base i verden. Med åbningen af GoBoat i Aarhus tager havnebyen det næste skridt mod en mere rekreativ havn, hvor vandet åbnes for alle, og hvor der kan hygges på kajen. Åbningen af GoBoat er en del af åbningsfesten på Pier 2, en del af Aarhus Ø. Danske GoBoat, der startede i København i 2014, ligger i både Aalborg og Odense i Danmark, men også i Sverige, England, Tyskland og Australien.

Med GoBoat kan aarhusianere og byens besøgende nu selv sejle i en del af Aarhus Havn med fokus på en social og hyggelig oplevelse. GoBoat åbner også en bar med udeservering kaldet Fyrtårnet. Bådudlejningsfirmaet starter med fire både i Aarhus Havn på Pier 2, lige ved siden af Domen. Fælles for Aarhus og de andre lokationer, hvor GoBoat har baser, er et stort fokus på rekreative muligheder, som er med til at forny havnene i målet om at gøre dem mere attraktive for besøgende.

Godt samarbejde med Aarhus og aarhusianere

GoBoat har været i konstruktiv dialog med Aarhus Kommune i flere år. I år lykkedes det at finde det helt rigtige sted, hvorfra man kan sejle på hyggelige oplevelser og nyde en del af Aarhus fra vandsiden. GoBoats både er eldrevne og larmer derfor ikke under sejlturen. Det betyder, at de op til otte personer, der er plads til i de dansk designede både, har rig mulighed for en herlig afslappet tur på vandet - perfekt til vennegrupper, familier, kollegaer eller sågar en date.

I samarbejde med myndighederne er der oprettet sikkerhedsprocedurer for færden på vandet og brugen af kajområder - noget GoBoat har stor ekspertise i fra deres 13 andre lokationer rundt om i verden.

GoBoat har desuden etableret et samarbejde med arkitekt, Magnus Dahl, der som sit afgangsprojekt på Arkitektskolen i Aarhus skabte “Fyrtårnet” i 2021. Fyrtårnet er nu rejst på Pier 2, og det er herfra gæster til GoBoat tjekker ind, når de skal ud på vandet. Fyrtårnet har dog flere funktioner, da besøgende også har mulighed for at købe drikkevarer og snacks, der kan nydes ved kajen med udsigt ud over havnen.

CEO i GoBoat, Anders Ekelund Mørck, siger om åbningen:

“Vi har længe haft et godt øje til Aarhus, og da Molslinjens færger sidste år flyttede, blev der plads til rekreative tiltag som GoBoats både. Vi glæder os ualmindeligt meget til at starte i landets næststørste by og til at være med på rejsen fra industrihavn til en mere gæstfri havn, som alle kan benytte sig af. Vi fejrer åbningen med gode åbningstilbud til alle sejlende hen over sommeren, så vi rigtigt kan få indviet GoBoat i Aarhus.”

Havneudvikling med mennesker i fokus

Aarhus Havn har gennem de seneste år været i gang med en rekreativ udvikling, hvor havneområdet har bevæget sig fra at være en industrihavn til en mere brugervenlig og levende havn med boliger, restauranter, kulturaktiviteter mv.

Anders Ekelund Mørck fortsætter:

“Vi er i gang med de sidste forberedelser inden for sikkerhed og at skabe de bedste oplevelser for de kommende sejlende og gæsterne i vores udebar, Fyrtårnet. Vi er derudover begyndt at række ud til aarhusianske virksomheder, der tror på styrken i samarbejde. Som nyankomne vil vi gerne tilpasse os til Aarhus og aarhusianerne. Derfor er man meget velkommen til at kontakte os for samarbejde og konstruktiv input.”

Allerede nu er det muligt at booke både, som kan sejles fra 19. juni med åbningstilbud hen over sommeren på alle bookinger i Aarhus. Det anbefales at booke online på goboataarhus.dk.

Vandet skal være tilgængeligt for alle

Med eldrevne både, der hverken kræver sejlerbevis eller nogen yderligere sejlererfaring, gør GoBoat det let for alle at sejle deres både. Det eneste krav er, at du skal være fyldt 18 år for at agere styrende kaptajn på båden. Hver båd har et picnicbord i midten og plads til 8 personer. Ombord er der redningsveste til både store og små passagerer, og de sejlende får instruktioner digitalt og ved sejlturens start om regler og adfærd på vandet. Hos GoBoat er hunde også altid mere end velkomne - man skal dog selv medbringe redningsvest til de firbenede venner, hvis det ønskes.

Hos GoBoat har man siden etableringen i 2014 haft en helt klar mission om at åbne vandet op for alle, så en sejltur ikke kun er en oplevelse forbeholdt de få bådejere. Som ringe i vandet spreder oplevelsesvirksomheden sig til flere og flere havne og vandområder år for år til glæde for de mange besøgende.

Baren, Fyrtårnet, er 6,8 meter højt og bygget af overskydende konstruktionstræ, der er beklædt med håndflækkede tagspån. De lodrette flader er beklædt med sejldug fra gamle sejl fra den lokale sejlmager på Århus Havn. Bardisken er af egetræ fra et savværk i Hjerl Hede.

GoBoat har åbent for sejlads søndage til torsdage fra 16.00 til 20.00 og fredage samt lørdage holdes åbent fra 12.00 til 21.00. Fyrtårnet lukker en time senere hver dag.

Om GoBoat

Siden 2014 har oplevelsesvirksomheden GoBoat sendt gæster på vandet, både nationalt og internationalt. Kernen er udlejning af mindre solcelledrevne picnicbåde, der er grønne og bæredygtige, og hvor livsstil, kvalitetstid og dansk design er vigtige nøgleord. GoBoat er dog mere end blot en udlejningsservice. GoBoat skaber unikke helhedsoplevelser og uforglemmelige minder i trygge og komfortable rammer med et højt serviceniveau i fokus. Med en mission om at gøre vandet mere tilgængeligt for alle, er ambitionerne for den danske oplevelsesvirksomhed store, og ønsket om at sprede den maritime livsstil fortsætter.

Læs mere om GoBoat Aarhus og book din båd på goboataarhus.dk.

Find billeder i høj opløsning her.