Hvad kan man lave under en sejltur i København?

Oplev København fra vandet

Ja hvad kan man egentlig lave under en sejltur i København? En sejltur i Københavns Havn kan indebære så meget mere end bare en tur på vandet. Der er et utal af muligheder for, hvad man kan bruge turen på vandet til. Vi har listet en række forskellige idéer, der kan gøre din tur til søs endnu sjovere. 

Picnic på vandet

Foto: Abdellah Ihadian

Har du sagt hygge, må du næsten også sige mad. Det er ofte, at vi forbinder en hyggelig stund med god mad, lækre snacks og noget forfriskende at drikke. På en hyggelig sejltur i København, må du derfor ikke glemme at få maden med ombord.

Forudbestil din mad hos GoBoat

Nogle gange kan den lette løsning være netop dét, du har brug for. Når det kommer til din picnic på vandet, kan den lette løsning derfor ofte være, at bestille din mad samtidig med at du booker din båd. På den måde skal du ikke tænke mere over indkøb, forberedelse og planlægning. Du kan blot slappe af og glæde dig til din tur på vandet, velvidende at der er sørget for alt – du skal blot møde op. På den måde er du sikret, at maden står klar ved ankomst på Islands Brygge (madbestilling er ikke muligt ved afgang fra basen ved Teglværket). Det er dog også muligt, at købe maden ved ankomst så længe lager haves. Vi anbefaler, altid at booke i forvejen, så er du helt sikker på, at du får en lækker picnic med på turen. 

Hvis du blot ønsker at have snacks eller kolde drikkevarer med turen, kan du købe dette i vores GoDeli, når du booker din båd, eller når du ankommer til Islands Brygge 

Hos GoBoat samarbejder vi hvert år med forskellige udbydere af mad til din picnic – i 2020 og 2021 er det restaurant Nærvær, der leverer lækre anretninger til GoBoats gæster.

Køb din mad mens du sejler

I Københavns Havn er der mange muligheder for at sejle forbi restauranter og spisesteder og tage en lækker frokost eller aftensmad med videre ombord. Her finder du en liste med vores bedste anbefalinger til at stille sulten:

 • Mille’s Minis i Sydhavnen
 • Kahyt og Kaffe nær Teglholmen
 • Islands Brygge Kulturhus
 • Green Islands ved Kalvebod Brygge
 • Kayakbar i Frederiksholms Kanal
 • Kyssetrappen ved Ofelia Plads
 • Broens gadekøkken på den Grønlandske Handels Plads
 • Christianshavns bådudlejning i Christianshavns Kanal

Medbring din egen mad

Den sidste mulighed er, at du selv medbringer lige den mad du har lyst til – og det er selvfølgelig også en mulighed hos GoBoat, men også de andre udlejningsbåde, havnebusser eller kanalrundfarter. Fordelen ved at stævne ud med GoBoat er, at bådene har et stort picnicbord i midten af båden med god plads til mad og drikke. 

Selvom det kan være fristende, at medbringe alle mulige forskellige ting ombord, er det vigtigt at huske på, at man befinder sig på gyngende grund. Det vil sige, at det ikke er al slags mad, der er lige velegnet til søs. Mad der er flydende, hvor du skal bruge kniv og gaffel er eksempelvis ikke særlig let at håndtere. Hvorimod sandwich, sushi, wraps eller andet, hvor du bare bruger fingrene (eller et sæt spisepinde) er langt nemmere at håndtere. Vi har tidligere skrevet en artikel med forslag til mad, der gør sig godt ombord – den kan du læse her.

Bliv klogere på København

Foto: Abdellah Ihadian

Sightseeing fra vandsiden

Den måske mest oplagte mulighed, når du befinder dig på vandet, er at tage på sightseeing. Et er at opleve hovedstaden fra landjorden, men noget helt andet er at se alle seværdighederne til vands. København har så mange smukke bygninger og spændende seværdigheder, der hver især gemmer på spændende fortællinger, der er med til at fortælle historien om vores by. 
Vi har lavet en liste med vores anbefaling til seværdigheder, som du kan se fra din sejltur med GoBoat. Læs mere her.

Skab minder med dem du elsker

Foto: Abdellah Ihadian

Gennem livet oplever vi en masse begivenheder og særlige mærkedage, der fortjener en fejring. Der er mange måder at fejre livsbegivenheder på, men vi har naturligvis en idé til, hvordan dagen kan gøres ekstra speciel. 

Livets begivenheder – sådan kan du fejre mærkedagene

Vores idé kommer selvfølgelig ikke ud af ingenting, men er baseret på flere års oplevelser, hvor GoBoat har dannet grundlag for fejring og glæde. Siden 2014 har vi haft mange gæster ombord, der har valgt at fejre deres særlige dage sammen med os. På listen af fejringer har vi oplevet: 

 • Årsdage
 • Fødselsdage
 • Frierier
 • Jubilæum
 • Valentinsdag
 • Studenterferjing
 • Fejringer med firmaet 
 • Sankt Hans 
 • Påskefrokoster 
 • Og meget mere

Du sidder måske selv med en idé til en særlig dag, du kunne tænke dig at fejre på vandet. I de fleste tilfælde er det heldigvis også muligt. Hvis du har noget større i tankerne, er du altid velkommen til at skrive til os på info@goboat.dk og så kan vi sammen finde ud af mulighederne. 

Det, der gør fejringer på vandet ekstra specielle, er det intime rum, der automatisk skabes til søs. Se nogle af vores tidligere gæster, der har nydt at fejre festlige anledninger på vandet her

Samtaler til søs

Foto: Abdellah Ihadian

Byens blå (samtale)rum

Københavns Havn kaldes også for byens blå rum, hvilket giver god mening taget den rekreative forvandling i betragtning. Gennem de sidste mange år er havnen gået fra at være en industrihavn til en meget rekreativ havn, der mest af alt emmer af menneskeliv fra fritidssejlende, udlejningsbåde, svømmere, kajaksejlere m.m. 

Der er ikke noget at sige til, at så mange københavnere, turister og besøgende fra andre danske byer hvert år strømmer til havneområdet. Der er noget særligt befriende og afslappende ved at befinde sig på og nær vandet, hvor der er mere luft omkring en. Et ophold på vandet sætter rammen for en nærværende og intim stund med plads til gode samtaler uden behov for skærmtid. I det blå byrum skabes en her-og-nu-følelse, der af en eller anden uforklarlig grund åbner op for de gode og dybe snakke. 

Tag hele familien med på sejltur

Baroo

En sejltur i de københavnske kanaler er noget for hele familien og alle og enhver  – om der er tale om et lille barn eller en bedste på 100, så er en tur på vandet noget, der skaber glæde blandt både store og små.

Hunde er velkommen ombord

Hunden er som bekendt menneskets bedste ven, og derfor er det naturligvis også muligt at få sin hund med ombord hos GoBoat. Det skal ikke hedde sig, at et familiemedlem må blive hjemme. Det koster hverken ekstra eller kræver særligt udstyr at få din hund med ombord. Det er selvfølgelig på eget ansvar, og redningsveste til hunde er desværre ikke noget, vi hos GoBoat ligger inde med. Det er ikke et krav, at hunde bærer redningsvest, men hvis du ejer en og er mere tryg ved, at hunden også er sikret, er det bare om at medbringe den. Hunden tæller ikke med som en del af de 8 passagerer.

Aktiviteter på vandet for de mindste

For de mindste kaptajner kan det være sjovt at medbringe lidt ekstra underholdning til sejlturen. Vi foreslår Søstjernemissionen eller Røverhistorier fra havnen eller som begge er aktivitets-kit tilpasset turen gennem de københavnske kanaler. 

Søstjernemissionen

Kittet består af:

 • Introbrev
 • Opgaveark
 • Blyant
 • Reb
 • 3 forskellige knobøvelser
 • Diplom
 • Klistermærke
 • Armbånd

‘Søstjernemissionen’ er en aktivitetspakke, som børnene kan hygge sig med under sejladsen. Den præsenterer de maritime værdier og vigtigheden af at holde havnen ren på en sjov måde, hvor alle børn kan være med. I opgavearket er der bl.a. tegnet forskellige typer affald, der alle har et navn. Det er børnenes opgave at finde skraldet i vandet og samle det op undervejs. Det gøres med et fiskenet, som altid kan udlånes fra GoBoats GoDeli, det er bare at spørge en crew-medarbejder inden udsejling. Søstjernemissionen henvender sig primært til de unge kaptajner i alderen 4-12 år. 

Røverhistorier fra havnen

Kittet består af: 

 • Hæfte med røverhistorierne
 • Pakke med farvekridt
 • En blyant
 • Et klistermærke

Med ‘Røverhistorier fra havnen’ får du endnu en aktivitetspakke tilpasset de mindste matroser. Denne pakke indeholder et hæfte med skøre og sjove historier, som passer til forskellige seværdigheder, som I sejler forbi på turen. Til hver af historierne er der en lille opgave, som kan løses undervejs. Røverhistorier fra havnen henvender sig primært til de unge kaptajner mellem 4-10 år. 

Hold dit næste møde på vandet

De fleste af os har nok prøvet at komme ud fra et langt møde i et lille mødelokale, hvor temperatur og indeklima ikke just har været behagelig. Det er heldigvis ikke hver gang, at det behøver være sådan. Flere og flere arbejdspladser har nemlig opdaget værdien i at retænke de arbejdsforhold, som medarbejderne tilbydes. Èt af de forhold kan være mødelokalet – og hvorfor ikke flytte det udenfor og endda på vandet i ny og næ? Det er rigeligt med frisk luft, så hovedet ikke bliver tungt. Undervejs kommer medarbejderne forbi en masse spændende omgivelser, der kan være med til at inspirere til mødets fremgang. Hos GoBoat er det muligt for virksomheder at leje en række både, når det næste møde skal holdes på vandet. I 2020 havde vi over flere gange bl.a. Canute med ombord, der afholdt netværksmøder til søs. 
Hvis denne type mødeform lyder som noget for dig og din arbejdsplads, kan du læse mere om muligheden her.

Gå på opdagelse i byens blå byrum

Foto: Christoffer Strange

Som nævnt tidligere er det blå byrum et rekreativt et af slagsen, og udover den daglige aktivitet, der finder sted, er der også ofte et hav af arrangementer og events – primært i sommermånederne. 

Herunder er listet en række af de events, der tidligere har været i havnen – flere af dem finder også sted i 2021. 

 • Musikbanko
 • Copenhagen Light Festival 
 • Food Tours 
 • Copenhagen Harbour Parade
 • Luciaoptog
 • Julemandssejlads 
 • Klassisk på Kyssetrappen
 • Flydende koncerter som Back to Future 

Der er ingen tvivl om, at der fortsat vil komme flere og flere spændende og sjove arrangementer i og nær havnen, der udnytter det enorme potentiale, det blå byrum har. 

Hos GoBoat gør vi vores for at fylde kalenderen med fede events. Dem kan du se i vores eventkalender lige her  

Der er nærmest ingen grænser for, hvad der kan lade sig gøre, og hvis du selv sidder med en lyst til at lave arrangementer på vandet er der råd for det. Det kræver naturligvis en række tilladelser og dem kan du læse mere om her hos By & Havn og Kulturhavn365.

En aktivitet vi altid lægger op når du skal ud og sejle er indsamling af skrald. Det er en aktivitet der ikke kræver meget, men har stort udbyttet for vores havn. Det er altid muligt at få udleveret fiskenet og skraldeposer, så du kan være med til at holde havnen ren. Hvis du vil blive klogere på affald i Københavns Havn, har vi skrevet en artikel om netop dette, som du kan læse her.

Tilmeld dig GoBoats nyhedsbrev

* Påkrævet felt
/ / ( dd / mm / yyyy )
Er du søkvinde eller sømand?
Ønsker du kampagnetilbud?
Hvilke maritime oplevelser er du interesseret i?
Hvor gamle er dine børn?

Ofte stillede spørgsmål